Villa Mondriaan

Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Veel minder bekend is dat zijn schildercarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde.

Hier ontdekte Piet Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen, en hier werkte hij aan de ontwikkeling van het talent dat hem zou doen uitgroeien tot een van de belangrijkste vernieuwers van de schilderkunst. De jaren waarin zijn kunstenaarschap werd gevormd, bracht Piet Mondriaan door in de Villa aan de Zonnebrink 4. Naast deze vaste tentoonstelling over het vroege werk van Mondriaan is er nog meer. Villa Mondriaan heeft twee keer per jaar een wisselende thematische tentoonstelling met andere moderne kunst van bekende kunstenaars. Ook wordt er altijd innovatief werk van hedendaagse kunstenaars tentoongesteld.

Voor meer informatie over het museum kunt u kijken op www.villamondriaan.nl.

Aanbod

Na of voor een enerverend bezoek aan het museum kan Hertog Karel van Gelre u van een goede kop koffie of een heerlijke Mondriaan-petitfour voorzien bij Villa Mondriaan. Voor groepen zijn er daarnaast diverse mogelijkheden beschikbaar, zoals een lunch of borrel. Ook het terras en de mooie achtertuin bij de Villa zijn beschikbaar voor feesten en partijen. Voor specifieke wensen kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen via info@villamondriaan.nl.