Bed & Breakfast

Eind juli 2018 hebben wij voor het eerst onze deuren geopend van B&B De Lamme Hertog.

Meer informatie over onze B&B vindt u hier

Speciaalbier Café

Herberg De Lamme Hertog is gelegen in het meest oostelijke deel van de regio Achterhoek in de provincie Gelderland. In het centrum van Winterswijk is rondom de Jacobskerk een gezellig marktplein vol met cafés en restaurants. 
Aan de noordzijde van de kerk is ons biercafé te vinden. Loop door de smeedijzeren antieke poort, aan de rechterzijde van restaurant Hertog Karel van Gelre, en via het steegje kom je in een echte Herberg terecht. Hier ben je van harte welkom om te borrelen, maar we hebben ook een menukaart voor een lekkere lunch, uitgebreid avondmaal of een snelle hap.

Aantal bieren op tap: 13
Aantal bieren op fles: 65

Borrelkaart

Borrelhapjes

Mandje brood met smeersels4,95

Oude en jonge kaas met mosterd – 6,95

Verrassingsborrelplank (vanaf 4 personen) – 20,00

Bitterballen (10 st.) met mosterd – 5,95

Gemengd bittergarnituur (10 st.) met mayonaise – 5,95

Krokante garnalen (8 st.) met chilisaus – 5,50

Gehaktballetjes met mayonaise – 5,95

Kipkluifjes (5 st.) met barbecuesaus – 7,25

Borrelkaart

Snacks

Portie friet met mayonaise – 4,25

Frikandellen (2 st.) met friet met mayonaise – 7,25

Broodje hamburger – 4,95

 

Plate gerechten

Broodje dubbele hamburger met friet – 12,50

Kipsaté (3 st.) met friet met satésaus – 16,50

Spareribs met friet met knoflooksaus – 19,50

 

Tosti’s

Tosti kaas, ham, ham/kaas – 4,25

Dubbele tosti kaas, ham, ham/kaas – 5,00

Sprookje van De Lamme Hertog

Dit is het sprookje van Hertog Karel van Gelre en zijn stoute broertje De Lamme Hertog. Bedacht door de Heeren van Kasteel Lammestijn, “Raymund de IV van Toulouse Lammestijn van de Pannen” en “Joseph de VI van Aaltlouse Lammestijn von den Biertonnen, de echte liefhebbers van spijs en drank.

Wanneer je door de antieke smeedijzeren poort van 1889, het smalle steegje instapt, loop je zo door de oude dubbele deur bij De Lamme Hertog naar binnen.

Geen geuren meer van de 18e-eeuwse smederij en de te beslagen paarden. Dit zijn lang vervlogen tijden maar er hangt nog steeds een sprookjesachtige sfeer.

Nu zijn het de geuren van aromatische spijzen, kruidige bieren en wijnen die je zintuigen prikkelen en laten verlangen naar al dat lekkers.

Zo wist de Lamme Hertog zijn broer Karel, vrienden en vriendinnen vaak over te halen om samen een kroegentocht te houden en zich te amuseren. Maar uiteindelijk belandden zij altijd weer in de herberg van De Lamme Hertog voor de lekkerste spijzen en bieren.

Wat dat betreft zijn de tijden niet verandert. Wil jij De Lamme zijn, die zijn familie, vrienden en vriendinnen mee uit neemt voor en gezellige, ouderwetse avond? Kom dan gelijk op de Markt, loop door de smeedijzeren antieke poort het steegje in, door de dubbele oude deuren, zo De Lamme Hertog binnen.